Не втрачай надії

15.12.2014 21:09

«НЕ ВТРАЧАЙ НАДІЇ»

Захід приурочений до Дня інваліда

(грудень 2014р.)

 

(Звучить музика Полонез Огінського. На екрані з'являються портретні зображення людей: Гомер, Альберт Енштейн, Людвіг Ван Бетховен, Ісаак Ньютон, Леонардо Да Вінчі, Уолт Дісней.)

Ведуча: А чи знаєте ви? :

1.Гомер – давньогрецький поет, філософ, від нароження був сліпим.

2.Альберт Енштейн – людина зі світовим іменем, математик, хворів на аутизм, дислексію.

3.Людвіг Ван Бетховен – композитор, людина з вадами слуху.

4.Ісаак Ньютон – відомий фізик, від народження хворів на епілепсію, був заїкою.

5.Леонардо Да Вінчі – визнаний художник, письменник епохи Відродження, дитячий церебральний параліч.

6.Уолт Дісней – славнозвісний мультиплікатор, кінопродюсер, від народження мав затримку психічного розвитку.

Ведуча: Важкі хвороби не зламали їх, незважаючи на проблеми ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. А значить коли людина обмежена у здоров'ї їй обов'язково дарується талант і неймовірно добре серце. (Музика стихає)

Ведуча: Доброго дня , шановні запрошені!

А сьогодні день добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця. Сьогодні наша зустріч присвячена Міжнародному дню інвалідів і я сподіваюсь , що вона буде теплою і дружньою, адже ми запросили два покоління  - наше майбутнє та вже старше покоління , які не зважаючи на різні фактори в соціумі та свій фізичний стан є прекрасними людьми, фахівцями своєї справи та взірцем для нас. На мою думку, що саме зараз було б доречно представити роботи самих менших учасників зустрічі , які є результатом великої щоденної перемоги над собою.

(Представлення робіт)

Ведуча: За традицією у нас сьогодні присутні вельмишановні гості:

Заступник голови РДА – Бугаєнко Ольга Петрівна

Заступник голови районної ради – Козак Володимир Володимирович

Начальник УСЗН РДА – Дудник Антоніна Анатоліївна

Голова районної організації інвалідів – Ткачук Валентина Львівна

Директор територіального центру  - Ткач Валентина Леонідівна

Давайте запросимо їх до слова, адже їм є що вам сказати ,бо це люди які щоденно переймаються проблемами найменш захищених верств населення, не чекаючи нічого взамін, бо творити добро це їх покликання в житті.

Ведуча: Отже, кожна людина унікальна, неповторна, її треба любити і берегти такою якою вона є. А найбільша цінність – людське життя. Є слово з яким людина не розлучається ніколи. А народиться дитина до неї це слово приходить першим. Це її ім'я. Тож давайте будемо знайомитись. Прошу спочатку діток ,,,,,

Кривцов Олег грає на інструменті

Євсєєва Ольга малюнки

Іллюхін Олег фотографії

Бондар Сергій вірш про Україну

Пилипенко Олександр

Клейстер Вадим різьблення, випилювання

Тимощук Артем ліплення з пластиліну

Копієвська Евеліна вишивка бісером

Руда Єлизавета художньо прикладне мистецтво

Дроботулін Сергій

Полтава Олександр

Ведуча: Якщо тема сьогоднішньої нашої зустрічі це – «Не втрачати надію» то я хочу навести ще вам один прекрасний приклад. Нещодавно ми всі з цікавістю спостерігали новий проект на телебаченні «Голос країни», де брало участь багато учасників. На рівні з великою кількістю здорових конкурсантів був і незрячий - Іван Ганзера (вмикають відео де він виконує пісню «Не плач тато») і коли настав фінал вибрати переможця наш народ більшістю голосів вибрав Івана і не тому, що в нього прекрасний голос, беззаперечно він талант, але й тому, що наш український народ: найсердечніший, найчуттєвіший, найдобріший і тут в цьому залі зібрались саме такі люди життєві історії яких стануть для вас дітки ще одним поштовх , щоб творити, любити , навчатись та досягти своєї мети. Давайте послухаємо кожного з них.

Олійник Лілія Василівна

Барчук Олена Сергіївна

Шарапановська Тетяна Володимирівна

 

 

 

 

Ведуча:

1.«Повір у себе!» ці слова як гасло

Їх кожен день у пам'яті читай

І щоб ніколи віра та не згасла

Ти кожен день та час свій пам'ятай.

Хай буде всім у добрий час дорога

Як перший крок з молитвою надії

Благословення всім від долі і від Бога

І віри в себе ,в світло, добрі мрії.

З глибини віків зійшов до нас звичай прикрашати оселі оберегами. Хочемо подарувати вам сувенір – «Торбинку достатку», де кожна рослина має магічну силу.

1.Гречка- щоб не було суперечки

2.Горох- щоб були в парі вдвох

3.Квасоля – щоб усе було в коморі

4.Пшеничка – щоб були веселі личка

Віримо, що оберіг виготовлений руками дітей захистить вас від негативних впливів, принесе щастя, додасть сили, оберігатиме від біди. Дані обереги виготовили вихованці Голованівського будинку дитячої та юнацької творчості.

Ведуча: Благодійність завжди була в традиціях нашого народу, тому ми дякуєм  також нашим спонсорам, також районній організації інвалідів України за солодощі та подарунки

Ведуча: Слово за словом і наша зустріч наближається до кінця.

Нехай безхмарним буде ваше життя, навчання легким, доля щасливою.

І як заключний акорд звучить пісня у виконанні чарівного голосу нашого рідного Голованівська Степченко Тетяни

 Пісня «Хай живе надія».

Ведуча: Я щиро дякую всім хто сьогодні завітав на нашу зустріч, ще раз Вам здоров’я, благополуччя та миру нам усім. До нових зустрічей

о більше ніжних слів!

сценарій до Міжнародного дня інвалідів

1 ведучий. Добрий день, шановні гості! А день сьогодні добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця. Сьогодні наша зустріч присвячена міжнародному дню інвалідів. І з цього приводу пропоную влаштувати свято добра і милосердя. І хай початком цього свята стане пісня у виконанні хору ветеранів «Калина» (Хор виконує пісню)
2 ведучий. Доброта і милосердя - два крила на яких тримається людство. Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують допомоги. В Україні живе 2 млн. самотніх. Така їхня доля - залишитися у чотирьох стінах, сам на сам зі своїми проблемами, хворобами.
1 ведучий. Що людині потрібно для щастя? … Так, - здоров'я, хороші друзі, щоб рідні довго жили. А ще потрібно, щоб поруч із нами були завжди добрі чуйні люди. Вам пощастило шановні гості, бо поряд з вами є такі люди - це працівники територіального центру «Надія». Добрі, чуйні і щиросердечні, уміють розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді. Слово надається директору територіального центру Зеленій Тетяні Вікторівні. (Промова…)
2 ведучий. Приєднуються до привітань і наші артисти, для вас пісня (Хор виконує пісню)
Є поміж нас багаті й бідні.

Кому що треба, доля не пита.

Та є дві речі всім нам необхідні:

У світі - мир, а в душах - доброта.
1 ведучий. Що ж таке доброта? Доброта - це уміння співчувати іншій людині, відгукуватися на її горе, яке може спіткати кожного з нас, це милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, це добре ставлення до всіх людей.

^ Хай живе! Хай живе надія!

Хай земля, хай Земля радіє!

Печаль хай серце обминає,

І добро всіх людей єднає!
2 ведучий. А нас єднає пісня, для вас пісня… (Хор виконує пісню)

Тільки вимовимо тихо

Тепле слово «доброта»

Враз кудись відходить лихо,

Сум далеко відліта.
1 ведучий. Доброта людини - у її погляді, лагідних очах, щирій усмішці. А ще й в доброму привітному слові. Часом нам так не вистачає його! Кажуть, що словом можна і поранити боляче, якщо воно зле і безсердечне, і вилікувати, оживити, якщо воно чуйне та сповнене безмежної доброти. Отже давайте будемо уважнішими один до одного і приходити на допомогу.
2 ведучий. Кажімо більше ніжних слів

^ Нехай комусь тепліше стане

Знайомим друзям і коханим

Від зливи наших почуттів.

Нам з вами зараз стане значно тепліше від музичного подарунку (Хор «Калина» виконує пісню)
1 ведучий. В цей день хочу вам розповісти легенду про Янгола Доброти.
Студеного зимового вечора, саме напередодні Різдва послав Бог маленького Янгола Добра на Землю, щоб той подивився, як живеться людям і чи потребують вони допомоги. Дозволив там бути Янголу лише годину. Ось посланець вже й на Землі у невеличкому містечку. Маленький небесний гість зрадів побачивши веселі вогники вікон будинків. Люди заклопотано, але з усмішками готувалися до Різдва.

Янгол Добра зачепив свою хмаринку за високу тополю і по гілках спустився униз. Першим, кого побачив Янгол, був хлопчик, який разом з татком ніс ялинку весело сміючись. «Їм, мабуть, добре живеться» - подумав Янгол і також усміхнувся. Змахнув крилами і піднявся до віконечка де татко з дітьми прикрашали ялинку, а мама готувала смачну вечерю. «І цим добре живеться» - подумав Янгол і знову спустився на Землю. Йому стало сумно, бо так мріяв кому-небудь щось добре зробити. Раптом побачив стареньку, яка самотньо стояла на вулиці вечірнього міста. На її очах були сльози. «Ось кому потрібна моя допомога», - зрозумів Янгол. Він дістав з кишені зірочку, зірочку Щастя і поклав її у долоні бабусі. Здивована, але щаслива старенька підняла очі до неба і сказала: «Щиро дякую тобі Боже за різдвяний дарунок».

^ Маленький Янгол Добра теж радів, що опинився на Землі у потрібний час, бо робити добро - це велике щастя.
2 ведучий. Ми не претендуємо на роль Янгола, але в Центральній міській бібліотеці з нагоди Міжнародного дня інвалідів протягом листопада проходила акційна виставка-розпродаж «Збираємо тепло сердець». На виставці були представлені роботи, виконані руками бібліотекарів: в'язані серветки, підставки, прикраси та інші приємні дрібнички. Відвідувачі мали змогу їх придбати, до розпродажу активно залучились працівники міськвиконкому. На отримані кошти сьогодні ми маємо змогу зробити вам невеличкий, але приємний солодкий подарунок. І поки господарі накривають стіл та готують чай, прийміть ще один музичний подарунок від хору «Калина» (Хор виконує пісню)
1 ведучий. В цей день хочу сказати слова подяки всім тим, хто знайшов в собі сили завітати на наше свято, побажати всім Вам міцного здоров'я, сил і наснаги, також побажати здоров'я, добробуту та щастя тим, хто не зміг бути присутнім сьогодні.
2 ведучий. Щиро дякуємо господарям, які завжди з радістю нас зустрічають, збирають на такі свята, надають всім нам підтримку і допомогу. Давайте подаруємо їм наші оплески.
1 ведучий. Велике сердечне спасибі працівникам музичної школи та учасникам хору ветеранів. Вони щоразу дарують нам приємні хвилини насолоди музикою, хвилини радості й добра. Бажаємо Вам, наші дорогі артисти, здоров'я, успіхів у вашій благородній справі, наснаги у творчості та великого людського щастя. В знак подяки прийміть найщиріші оплески!

2 ведучий. До побачення! До нових зустрічей!

Сценарій підготували бібліотекарі

відділу обслуговування

Добропільської

Центральної міської бібліотеки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ангел з одним крилом.

Сценарій заходу до Дня захисту людей з особливими потребами

Софія Прокопчук,

вихователь

Рівненського навчально-реабілітаційного

центру «Особлива дитина»

 

 

Звучить пісня „Я молюся, ангел мій”

Відеофільм про НРЦ „Особлива дитина”

(Звучать позивні свята…На сцену виходять дівчинка і хлопчик )

Дівчинка:

Я – особлива дитина,

Я – ангел з одним крилом,

Боже творіння, людина,

Що бореться в світі зі злом.

Хлопчик:

В моєму серці багато

Віри, надії, тепла...

І лине мрія крилато,

І прагне любові душа…

 

(Діти беруться за руки)

Разом: Для того, щоб нам злетіти,

Знайти  себе в цьому житті.

Ми маємо вчитись радіти,

Обнятися маємо всі.

(Діти залишають сцену)

голос за сценою:

Щороку 3–ого грудня весь світ відзначає День захисту людей з особливими потребами. У РНРЦ „Особлива дитина” завершується ще один етап благодійного проекту „Ангел  з одним крилом”. 

( Звучать позивні свята...   Входять ведучі)

Ведуча: Вітаємо вас, шановні гості, батьки, діти!

Ведучий: Сьогодні  звучатимуть слова вдячності людям, які зберегли найцінніше:   милосердя, доброту і любов.

Ведуча: Спішать літа…

Несуть і будні, й свято,

А в них всього: і сонце, і  дощі.

Та добре те, що друзів є багато,

Ніколи не буваємо одні.

(Слово-вітання  учасникам благодійного проекту від гостей.)

Ведуча: Реалізація благодійного проекту „Ангел  з одним крилом” стала можливою, дякуючи сприянню і підтримці тих людей, кому не байдужа доля дитини з особливими потребами.

Ведучий: Хто щиро і віддано готовий все робити для того, аби такі діти були щасливі.

Ведуча: Слово надається організаторам, які сприяли реалізації даного проекту.

До круглого столу  запрошуються:

( Інтерв’ю з організаторами , які сприяли реалізації даного проекту)

Ведучий: Дякуємо  усім  за цікаві відповіді і  запрошуємо вас до глядацької зали.

Ведуча: Для усіх учасників благодійного проекту у

виконанні дітей  центру  „Особлива дитина” звучить :

Пісня „Вишиванка”

Ведуча: Кажуть, що цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної  людини, а особливо   неповносправної дитини, є турботою для  всіх.

Ведучий: Чи можемо ми змінитися насправді?

Ведуча: Чи можемо  навчитися любити, не очікуючи нічого у відповідь?

Ведучий: У цій прекрасній залі присутні люди, які знайшли відповідь на усі ці запитання. Вони вміють любити і співчувати, вміють проявляти милосердя і з великим  бажанням це роблять.

Ведуча: На сцену для оголошення та вручення подяк запрошується:благодійники проекту.

(врученнч грамот)

Ведучий: Учителю, чи світ хоч розуміє,

Що ти його рятуєш від біди?

Що день у день ти мудре, вічне сієш.

Ведеш дітей до пізнання краси.

Ведуча: О, як багато твоя праця значить

Для тих дітей, яких навчаєш ти.

Дитина кожна хай у тобі бачить

Гармонію любові, віри, доброти

(«Учителю» С.М.Прокопчук)

( Вручення грамот  управління освіти і науки  обласної державної адміністрації

за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу виховання дітей з особливими потребами та з нагоди Міжнародного дня інвалідів)

Ведучий: Усім вам зичимо у цю грудневу днину

Людського щастя й хатнього тепла,

Щоб не спіткала вас лиха година,

Щоб більше радості вам доля принесла.

Ведуча: Для   усіх  звучить пісня „Справжня україночка».

Пісня «Справжня україночка»

Ведучий: Народна мудрість стверджує, що „світ не без добрих людей”

Ведуча: І дуже добре, коли люди з добрими серцями об’єднуються і разом, підтримуючи один одного мудрістю та любов’ю,  долають усі перешкоди.

Ведучий: На сцену для оголошення і вручення подяк запрошується керівник Рівненської обласної громадської організації „Спілка батьків дітей-інвалідів із захворюванням центральної нервової системи „Стежкою добра” та член координаційної ради громадської організації. За значний внесок у формування позитивного ставлення суспільства до неповносправних дітей, за високу християнську позицію, благодійну діяльність, за невичерпне джерело добра і надії,  подяками обласної громадської організації нагороджуються…  .

(вручення подяк)

Ведуча: То ж хай сьогодні наші привітання

У серці вашім лишать добрий слід.

Прийміть від нас найкращі побажання:

Здоров’я, щастя на багато літ!

Для учасників благодійного проекту  звучить

Пісня „Дві зорі”

Ведучий: Кожна людина живе сподіваннями на краще. Надія на щасливе майбутнє є  тією творчою силою, яка допомагає жити й творити.

Ведуча: Коли дитина маленька, важко сказати, що чекає її в майбутньому. Та правдою є те, що які б труднощі не випали на її долю, вона  зможе долати   тільки тоді, коли матиме віру в себе.

Учень: Є багато куточків на світі

Серцю милих і дорогих.

Я ж люблю своє рідне місто,

Його жителів чарівних.

Таке небо, як тут, не зустріти,

Зелень парку, і та як у казці.

Хочу жити, учитись, радіти

Разом з вами, рівняни, я щастю.

І куди б не вела мене доля,

Чи життєвий мій шлях не проліг,

Серцем буду, місто, з тобою,

Шануватиму отчий поріг.

Моє Рівне, моя Батьківщина,

Ти, як мати, у мене одна,

Найдорожча у світі  єдина

Волинська моя сторона!

(«Я люблю своє місто» С.Прокопчук)

Ведучий: Упродовж двох місяців вихованці центру „Особлива дитина” працювали над художніми картинами з краєвидами нашого міста.

Ведуча: Нелегкою була дорога творчості, але віра в себе допомогла подолати їм усі труднощі.

Ведучий: Перед нами їхні картини - результат великої щоденної перемоги над собою.

Ведуча: Пізнаймо разом щастя життя!   Допоможімо неповносправній  дитині  повірити в себе.

Ведучий: Увага! Увага!  У день  Надії

Хай кожен на святі  радіє!

Хай усмішок буде у всіх мільйон!

Ведуча:Хай кожен картину придбати зуміє!

Розпочинаємо аукціон!

А У К Ц І О Н

Ведуча: Відкривши серця один одному,  ми разом творимо інший світ – світ Любові, де незмінним завжди залишається надія, віра у дитину, її можливості.

Ведучий: Сьогодні  з великою радістю і глибокою повагою директор РНРЦ „Особлива дитина» вручить дипломи в номінації „Наша гордість” учням, які своєю наполегливістю, неабияким старанням, умінням, досягли хороших результатів у навчанні, художній діяльності  та спорті.

Ведуча: Вони завжди попереду. Примножують славу нашого центру, виборюючи призові місця на міських, обласних і Всеукраїнських змаганнях.

Ведучий: Для нагородження в номінації „Наша гордість” запрошується директор закладу.

(нагородження учнів  центру)

Ведучий: Жан Ваньє писав: „Коли дитина відчуває, що її люблять, у неї формується довіра, її …серце розкривається назустріч тим, хто її любить і поважає, хто слухає її і розуміє. І у відповідь на цю любов дитина розцвітає”

Ведуча: Їй хочеться жити, радіти, співати. У виконанні дітей центру „Особлива дитина” звучить пісня „Сім нот”

Пісня „Сім нот»

Ведучий: Коли виходиш на дорогу Любові, починаєш   бачити світ іншими очима. І до його пізнання відкриваєш серце. 

Ведуча: Дуже важливо нам  навчитися частіше дивитися в очі дитини. Адже в її очах – її життя, її душа.

Ведучий: Зараз запросимо на сцену  юнака нелегкої долі, який не скорився під тягарем  труднощів. Його збірка поезій під назвою «Поетичний первоцвіт» стала виявом любові до людей, життя, до рідного краю.Зустрічайте, Микола Каменяка із власним віршем  „Краю мій”.

Вірш «Краю мій»

Ведучий: Що може бути прекрасніше за усмішку дитини?

Ведуча: Лише пісня „Усмішка” у виконанні дітей

Пісня „Усмішка”

Ведучий: З посмішки мами кожен з нас розпочинає   свою дорогу  в велике бурхливе життя. В її теплих обіймах розчиняються і зникають всі болі і жалі. Як добре, коли поруч з нами батьки.

Ведуча: Шановні батьки! Ваша мудрість і мужність, терпеливість вражають. Ви заслуговуєте найвищої нагороди. Низький уклін  вам  від дітей!

Ведучий: Для вас звучить пісня „Ангел”

Пісня „Ангел”

Ведуча: Ми – всі люди, і всі маємо свої обмеження,  і свої дари. Але поряд з цим ми  потребуємо один одного. Хвилини єднання осявають наше життя якимось новим світлом, новою мудрістю.

Ведучий: Ми всі є ангелами з одним крилом і мусимо обнятися, якщо хочемо злетіти.

усі учасники

 

 

 

 

 

 

«НЕ ВТРАЧАЙ НАДІЇ»

Захід приурочений до Дня інваліда

(грудень 2014р.)

 

(Звучить музика Полонез Огінського. На екрані з'являються портретні зображення людей: Гомер, Альберт Енштейн, Людвіг Ван Бетховен, Ісаак Ньютон, Леонардо Да Вінчі, Уолт Дісней.)

Ведуча: А чи знаєте ви? :

1.Гомер – давньогрецький поет, філософ, від нароження був сліпим.

2.Альберт Енштейн – людина зі світовим іменем, математик, хворів на аутизм, дислексію.

3.Людвіг Ван Бетховен – композитор, людина з вадами слуху.

4.Ісаак Ньютон – відомий фізик, від народження хворів на епілепсію, був заїкою.

5.Леонардо Да Вінчі – визнаний художник, письменник епохи Відродження, дитячий церебральний параліч.

6.Уолт Дісней – славнозвісний мультиплікатор, кінопродюсер, від народження мав затримку психічного розвитку.

Ведуча: Важкі хвороби не зламали їх, незважаючи на проблеми ці люди досягли великих успіхів і стали всесвітньо відомими. А значить коли людина обмежена у здоров'ї їй обов'язково дарується талант і неймовірно добре серце. (Музика стихає)

Ведуча: Доброго дня , шановні запрошені!

А сьогодні день добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця. Сьогодні наша зустріч присвячена Міжнародному дню інвалідів і я сподіваюсь , що вона буде теплою і дружньою, адже ми запросили два покоління  - наше майбутнє та вже старше покоління , які не зважаючи на різні фактори в соціумі та свій фізичний стан є прекрасними людьми, фахівцями своєї справи та взірцем для нас. На мою думку, що саме зараз було б доречно представити роботи самих менших учасників зустрічі , які є результатом великої щоденної перемоги над собою.

(Представлення робіт)

Ведуча: За традицією у нас сьогодні присутні вельмишановні гості:

Заступник голови РДА – Бугаєнко Ольга Петрівна

Заступник голови районної ради – Козак Володимир Володимирович

Начальник УСЗН РДА – Дудник Антоніна Анатоліївна

Голова районної організації інвалідів – Ткачук Валентина Львівна

Директор територіального центру  - Ткач Валентина Леонідівна

Давайте запросимо їх до слова, адже їм є що вам сказати ,бо це люди які щоденно переймаються проблемами найменш захищених верств населення, не чекаючи нічого взамін, бо творити добро це їх покликання в житті.

Ведуча: Отже, кожна людина унікальна, неповторна, її треба любити і берегти такою якою вона є. А найбільша цінність – людське життя. Є слово з яким людина не розлучається ніколи. А народиться дитина до неї це слово приходить першим. Це її ім'я. Тож давайте будемо знайомитись. Прошу спочатку діток ,,,,,

Кривцов Олег грає на інструменті

Євсєєва Ольга малюнки

Іллюхін Олег фотографії

Бондар Сергій вірш про Україну

Пилипенко Олександр

Клейстер Вадим різьблення, випилювання

Тимощук Артем ліплення з пластиліну

Копієвська Евеліна вишивка бісером

Руда Єлизавета художньо прикладне мистецтво

Дроботулін Сергій

Полтава Олександр

Ведуча: Якщо тема сьогоднішньої нашої зустрічі це – «Не втрачати надію» то я хочу навести ще вам один прекрасний приклад. Нещодавно ми всі з цікавістю спостерігали новий проект на телебаченні «Голос країни», де брало участь багато учасників. На рівні з великою кількістю здорових конкурсантів був і незрячий - Іван Ганзера (вмикають відео де він виконує пісню «Не плач тато») і коли настав фінал вибрати переможця наш народ більшістю голосів вибрав Івана і не тому, що в нього прекрасний голос, беззаперечно він талант, але й тому, що наш український народ: найсердечніший, найчуттєвіший, найдобріший і тут в цьому залі зібрались саме такі люди життєві історії яких стануть для вас дітки ще одним поштовх , щоб творити, любити , навчатись та досягти своєї мети. Давайте послухаємо кожного з них.

Олійник Лілія Василівна

Барчук Олена Сергіївна

Шарапановська Тетяна Володимирівна

 

 

 

 

Ведуча:

1.«Повір у себе!» ці слова як гасло

Їх кожен день у пам'яті читай

І щоб ніколи віра та не згасла

Ти кожен день та час свій пам'ятай.

Хай буде всім у добрий час дорога

Як перший крок з молитвою надії

Благословення всім від долі і від Бога

І віри в себе ,в світло, добрі мрії.

З глибини віків зійшов до нас звичай прикрашати оселі оберегами. Хочемо подарувати вам сувенір – «Торбинку достатку», де кожна рослина має магічну силу.

1.Гречка- щоб не було суперечки

2.Горох- щоб були в парі вдвох

3.Квасоля – щоб усе було в коморі

4.Пшеничка – щоб були веселі личка

Віримо, що оберіг виготовлений руками дітей захистить вас від негативних впливів, принесе щастя, додасть сили, оберігатиме від біди. Дані обереги виготовили вихованці Голованівського будинку дитячої та юнацької творчості.

Ведуча: Благодійність завжди була в традиціях нашого народу, тому ми дякуєм  також нашим спонсорам, також районній організації інвалідів України за солодощі та подарунки

Ведуча: Слово за словом і наша зустріч наближається до кінця.

Нехай безхмарним буде ваше життя, навчання легким, доля щасливою.

І як заключний акорд звучить пісня у виконанні чарівного голосу нашого рідного Голованівська Степченко Тетяни

 Пісня «Хай живе надія».

Ведуча: Я щиро дякую всім хто сьогодні завітав на нашу зустріч, ще раз Вам здоров’я, благополуччя та миру нам усім. До нових зустрічей

о більше ніжних слів!

сценарій до Міжнародного дня інвалідів

1 ведучий. Добрий день, шановні гості! А день сьогодні добрий, тому що людським теплом і добротою зігріваються серця. Сьогодні наша зустріч присвячена міжнародному дню інвалідів. І з цього приводу пропоную влаштувати свято добра і милосердя. І хай початком цього свята стане пісня у виконанні хору ветеранів «Калина» (Хор виконує пісню)
2 ведучий. Доброта і милосердя - два крила на яких тримається людство. Ми не повинні забувати про тих людей, які потребують допомоги. В Україні живе 2 млн. самотніх. Така їхня доля - залишитися у чотирьох стінах, сам на сам зі своїми проблемами, хворобами.
1 ведучий. Що людині потрібно для щастя? … Так, - здоров'я, хороші друзі, щоб рідні довго жили. А ще потрібно, щоб поруч із нами були завжди добрі чуйні люди. Вам пощастило шановні гості, бо поряд з вами є такі люди - це працівники територіального центру «Надія». Добрі, чуйні і щиросердечні, уміють розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді. Слово надається директору територіального центру Зеленій Тетяні Вікторівні. (Промова…)
2 ведучий. Приєднуються до привітань і наші артисти, для вас пісня (Хор виконує пісню)
Є поміж нас багаті й бідні.

Кому що треба, доля не пита.

Та є дві речі всім нам необхідні:

У світі - мир, а в душах - доброта.
1 ведучий. Що ж таке доброта? Доброта - це уміння співчувати іншій людині, відгукуватися на її горе, яке може спіткати кожного з нас, це милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, це добре ставлення до всіх людей.

^ Хай живе! Хай живе надія!

Хай земля, хай Земля радіє!

Печаль хай серце обминає,

І добро всіх людей єднає!
2 ведучий. А нас єднає пісня, для вас пісня… (Хор виконує пісню)

Тільки вимовимо тихо

Тепле слово «доброта»

Враз кудись відходить лихо,

Сум далеко відліта.
1 ведучий. Доброта людини - у її погляді, лагідних очах, щирій усмішці. А ще й в доброму привітному слові. Часом нам так не вистачає його! Кажуть, що словом можна і поранити боляче, якщо воно зле і безсердечне, і вилікувати, оживити, якщо воно чуйне та сповнене безмежної доброти. Отже давайте будемо уважнішими один до одного і приходити на допомогу.
2 ведучий. Кажімо більше ніжних слів

^ Нехай комусь тепліше стане

Знайомим друзям і коханим

Від зливи наших почуттів.

Нам з вами зараз стане значно тепліше від музичного подарунку (Хор «Калина» виконує пісню)
1 ведучий. В цей день хочу вам розповісти легенду про Янгола Доброти.
Студеного зимового вечора, саме напередодні Різдва послав Бог маленького Янгола Добра на Землю, щоб той подивився, як живеться людям і чи потребують вони допомоги. Дозволив там бути Янголу лише годину. Ось посланець вже й на Землі у невеличкому містечку. Маленький небесний гість зрадів побачивши веселі вогники вікон будинків. Люди заклопотано, але з усмішками готувалися до Різдва.

Янгол Добра зачепив свою хмаринку за високу тополю і по гілках спустився униз. Першим, кого побачив Янгол, був хлопчик, який разом з татком ніс ялинку весело сміючись. «Їм, мабуть, добре живеться» - подумав Янгол і також усміхнувся. Змахнув крилами і піднявся до віконечка де татко з дітьми прикрашали ялинку, а мама готувала смачну вечерю. «І цим добре живеться» - подумав Янгол і знову спустився на Землю. Йому стало сумно, бо так мріяв кому-небудь щось добре зробити. Раптом побачив стареньку, яка самотньо стояла на вулиці вечірнього міста. На її очах були сльози. «Ось кому потрібна моя допомога», - зрозумів Янгол. Він дістав з кишені зірочку, зірочку Щастя і поклав її у долоні бабусі. Здивована, але щаслива старенька підняла очі до неба і сказала: «Щиро дякую тобі Боже за різдвяний дарунок».

^ Маленький Янгол Добра теж радів, що опинився на Землі у потрібний час, бо робити добро - це велике щастя.
2 ведучий. Ми не претендуємо на роль Янгола, але в Центральній міській бібліотеці з нагоди Міжнародного дня інвалідів протягом листопада проходила акційна виставка-розпродаж «Збираємо тепло сердець». На виставці були представлені роботи, виконані руками бібліотекарів: в'язані серветки, підставки, прикраси та інші приємні дрібнички. Відвідувачі мали змогу їх придбати, до розпродажу активно залучились працівники міськвиконкому. На отримані кошти сьогодні ми маємо змогу зробити вам невеличкий, але приємний солодкий подарунок. І поки господарі накривають стіл та готують чай, прийміть ще один музичний подарунок від хору «Калина» (Хор виконує пісню)
1 ведучий. В цей день хочу сказати слова подяки всім тим, хто знайшов в собі сили завітати на наше свято, побажати всім Вам міцного здоров'я, сил і наснаги, також побажати здоров'я, добробуту та щастя тим, хто не зміг бути присутнім сьогодні.
2 ведучий. Щиро дякуємо господарям, які завжди з радістю нас зустрічають, збирають на такі свята, надають всім нам підтримку і допомогу. Давайте подаруємо їм наші оплески.
1 ведучий. Велике сердечне спасибі працівникам музичної школи та учасникам хору ветеранів. Вони щоразу дарують нам приємні хвилини насолоди музикою, хвилини радості й добра. Бажаємо Вам, наші дорогі артисти, здоров'я, успіхів у вашій благородній справі, наснаги у творчості та великого людського щастя. В знак подяки прийміть найщиріші оплески!

2 ведучий. До побачення! До нових зустрічей!

Сценарій підготували бібліотекарі

відділу обслуговування

Добропільської

Центральної міської бібліотеки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ангел з одним крилом.

Сценарій заходу до Дня захисту людей з особливими потребами

Софія Прокопчук,

вихователь

Рівненського навчально-реабілітаційного

центру «Особлива дитина»

 

 

Звучить пісня „Я молюся, ангел мій”

Відеофільм про НРЦ „Особлива дитина”

(Звучать позивні свята…На сцену виходять дівчинка і хлопчик )

Дівчинка:

Я – особлива дитина,

Я – ангел з одним крилом,

Боже творіння, людина,

Що бореться в світі зі злом.

Хлопчик:

В моєму серці багато

Віри, надії, тепла...

І лине мрія крилато,

І прагне любові душа…

 

(Діти беруться за руки)

Разом: Для того, щоб нам злетіти,

Знайти  себе в цьому житті.

Ми маємо вчитись радіти,

Обнятися маємо всі.

(Діти залишають сцену)

голос за сценою:

Щороку 3–ого грудня весь світ відзначає День захисту людей з особливими потребами. У РНРЦ „Особлива дитина” завершується ще один етап благодійного проекту „Ангел  з одним крилом”. 

( Звучать позивні свята...   Входять ведучі)

Ведуча: Вітаємо вас, шановні гості, батьки, діти!

Ведучий: Сьогодні  звучатимуть слова вдячності людям, які зберегли найцінніше:   милосердя, доброту і любов.

Ведуча: Спішать літа…

Несуть і будні, й свято,

А в них всього: і сонце, і  дощі.

Та добре те, що друзів є багато,

Ніколи не буваємо одні.

(Слово-вітання  учасникам благодійного проекту від гостей.)

Ведуча: Реалізація благодійного проекту „Ангел  з одним крилом” стала можливою, дякуючи сприянню і підтримці тих людей, кому не байдужа доля дитини з особливими потребами.

Ведучий: Хто щиро і віддано готовий все робити для того, аби такі діти були щасливі.

Ведуча: Слово надається організаторам, які сприяли реалізації даного проекту.

До круглого столу  запрошуються:

( Інтерв’ю з організаторами , які сприяли реалізації даного проекту)

Ведучий: Дякуємо  усім  за цікаві відповіді і  запрошуємо вас до глядацької зали.

Ведуча: Для усіх учасників благодійного проекту у

виконанні дітей  центру  „Особлива дитина” звучить :

Пісня „Вишиванка”

Ведуча: Кажуть, що цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної  людини, а особливо   неповносправної дитини, є турботою для  всіх.

Ведучий: Чи можемо ми змінитися насправді?

Ведуча: Чи можемо  навчитися любити, не очікуючи нічого у відповідь?

Ведучий: У цій прекрасній залі присутні люди, які знайшли відповідь на усі ці запитання. Вони вміють любити і співчувати, вміють проявляти милосердя і з великим  бажанням це роблять.

Ведуча: На сцену для оголошення та вручення подяк запрошується:благодійники проекту.

(врученнч грамот)

Ведучий: Учителю, чи світ хоч розуміє,

Що ти його рятуєш від біди?

Що день у день ти мудре, вічне сієш.

Ведеш дітей до пізнання краси.

Ведуча: О, як багато твоя праця значить

Для тих дітей, яких навчаєш ти.

Дитина кожна хай у тобі бачить

Гармонію любові, віри, доброти

(«Учителю» С.М.Прокопчук)

( Вручення грамот  управління освіти і науки  обласної державної адміністрації

за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу виховання дітей з особливими потребами та з нагоди Міжнародного дня інвалідів)

Ведучий: Усім вам зичимо у цю грудневу днину

Людського щастя й хатнього тепла,

Щоб не спіткала вас лиха година,

Щоб більше радості вам доля принесла.

Ведуча: Для   усіх  звучить пісня „Справжня україночка».

Пісня «Справжня україночка»

Ведучий: Народна мудрість стверджує, що „світ не без добрих людей”

Ведуча: І дуже добре, коли люди з добрими серцями об’єднуються і разом, підтримуючи один одного мудрістю та любов’ю,  долають усі перешкоди.

Ведучий: На сцену для оголошення і вручення подяк запрошується керівник Рівненської обласної громадської організації „Спілка батьків дітей-інвалідів із захворюванням центральної нервової системи „Стежкою добра” та член координаційної ради громадської організації. За значний внесок у формування позитивного ставлення суспільства до неповносправних дітей, за високу християнську позицію, благодійну діяльність, за невичерпне джерело добра і надії,  подяками обласної громадської організації нагороджуються…  .

(вручення подяк)

Ведуча: То ж хай сьогодні наші привітання

У серці вашім лишать добрий слід.

Прийміть від нас найкращі побажання:

Здоров’я, щастя на багато літ!

Для учасників благодійного проекту  звучить

Пісня „Дві зорі”

Ведучий: Кожна людина живе сподіваннями на краще. Надія на щасливе майбутнє є  тією творчою силою, яка допомагає жити й творити.

Ведуча: Коли дитина маленька, важко сказати, що чекає її в майбутньому. Та правдою є те, що які б труднощі не випали на її долю, вона  зможе долати   тільки тоді, коли матиме віру в себе.

Учень: Є багато куточків на світі

Серцю милих і дорогих.

Я ж люблю своє рідне місто,

Його жителів чарівних.

Таке небо, як тут, не зустріти,

Зелень парку, і та як у казці.

Хочу жити, учитись, радіти

Разом з вами, рівняни, я щастю.

І куди б не вела мене доля,

Чи життєвий мій шлях не проліг,

Серцем буду, місто, з тобою,

Шануватиму отчий поріг.

Моє Рівне, моя Батьківщина,

Ти, як мати, у мене одна,

Найдорожча у світі  єдина

Волинська моя сторона!

(«Я люблю своє місто» С.Прокопчук)

Ведучий: Упродовж двох місяців вихованці центру „Особлива дитина” працювали над художніми картинами з краєвидами нашого міста.

Ведуча: Нелегкою була дорога творчості, але віра в себе допомогла подолати їм усі труднощі.

Ведучий: Перед нами їхні картини - результат великої щоденної перемоги над собою.

Ведуча: Пізнаймо разом щастя життя!   Допоможімо неповносправній  дитині  повірити в себе.

Ведучий: Увага! Увага!  У день  Надії

Хай кожен на святі  радіє!

Хай усмішок буде у всіх мільйон!

Ведуча:Хай кожен картину придбати зуміє!

Розпочинаємо аукціон!

А У К Ц І О Н

Ведуча: Відкривши серця один одному,  ми разом творимо інший світ – світ Любові, де незмінним завжди залишається надія, віра у дитину, її можливості.

Ведучий: Сьогодні  з великою радістю і глибокою повагою директор РНРЦ „Особлива дитина» вручить дипломи в номінації „Наша гордість” учням, які своєю наполегливістю, неабияким старанням, умінням, досягли хороших результатів у навчанні, художній діяльності  та спорті.

Ведуча: Вони завжди попереду. Примножують славу нашого центру, виборюючи призові місця на міських, обласних і Всеукраїнських змаганнях.

Ведучий: Для нагородження в номінації „Наша гордість” запрошується директор закладу.

(нагородження учнів  центру)

Ведучий: Жан Ваньє писав: „Коли дитина відчуває, що її люблять, у неї формується довіра, її …серце розкривається назустріч тим, хто її любить і поважає, хто слухає її і розуміє. І у відповідь на цю любов дитина розцвітає”

Ведуча: Їй хочеться жити, радіти, співати. У виконанні дітей центру „Особлива дитина” звучить пісня „Сім нот”

Пісня „Сім нот»

Ведучий: Коли виходиш на дорогу Любові, починаєш   бачити світ іншими очима. І до його пізнання відкриваєш серце. 

Ведуча: Дуже важливо нам  навчитися частіше дивитися в очі дитини. Адже в її очах – її життя, її душа.

Ведучий: Зараз запросимо на сцену  юнака нелегкої долі, який не скорився під тягарем  труднощів. Його збірка поезій під назвою «Поетичний первоцвіт» стала виявом любові до людей, життя, до рідного краю.Зустрічайте, Микола Каменяка із власним віршем  „Краю мій”.

Вірш «Краю мій»

Ведучий: Що може бути прекрасніше за усмішку дитини?

Ведуча: Лише пісня „Усмішка” у виконанні дітей

Пісня „Усмішка”

Ведучий: З посмішки мами кожен з нас розпочинає   свою дорогу  в велике бурхливе життя. В її теплих обіймах розчиняються і зникають всі болі і жалі. Як добре, коли поруч з нами батьки.

Ведуча: Шановні батьки! Ваша мудрість і мужність, терпеливість вражають. Ви заслуговуєте найвищої нагороди. Низький уклін  вам  від дітей!

Ведучий: Для вас звучить пісня „Ангел”

Пісня „Ангел”

Ведуча: Ми – всі люди, і всі маємо свої обмеження,  і свої дари. Але поряд з цим ми  потребуємо один одного. Хвилини єднання осявають наше життя якимось новим світлом, новою мудрістю.

Ведучий: Ми всі є ангелами з одним крилом і мусимо обнятися, якщо хочемо злетіти.

усі учасники